Ode aan het water…………

Al tig jaar ga ik trouw naar de toneelvoorstellingen van Esther kijken. Meestal is dat erg leuk, een enkele keer wat minder. Vorig jaar was wat minder, maar haar voorstelling “Dansen in de Scherven” (Studio Harthout) en “De Jossen” (De Wijze Kater) waren weer de moeite waard. Zeker die eerste!

Die voorstelling smaakte naar meer. Met name bij Esther. Na 25 jaar (zo’n beetje) De Wijze Kater wilde ze eigenlijk wel wat anders. En toen Studio Harthout haar weer vroeg voor een weliswaar kort maar heel leuk project in Ransdorp (een prachtig klein dorpje onder de rook van Amsterdam Noord) hoefde ze niet lang na te denken.

En zo gingen wij (jaja, ik mocht ook mee) in augustus al eens kijken in Ransdorp. Wow, wat een mooi dorpje. We liepen langs de plekken waar de scenes zich afspeelden. Leuk extraatje voor mij: oud-leerling Ronja (dochter van de regiseusse) deed ook een dansscene. Het zag er top uit en iedereen had er zin in. De voorbereidingen konden beginnen.

Afgelopen donderdag was de eerste voorstelling. Esther was zowaar nerveus! Maar op de social media las ik al dat het heel mooi was. En vanavond ging ik dan zelf kijken. Esther speelde de rol van Geertje Dircx, de “huishoudster” van Rembrandt. Zij was afkomstig uit Ransdorp. Liggend in een bootje kwam Es onder een brug vandaan. Met een prachtige monoloog stal ze de show (vond ik dan). Helemaal in het zwart, haar rode haar vlammend in de schemer. Wow, dit was het mooiste dat ik ooit van haar gezien heb. Prachtig, iedereen keek en luisterde ademloos toe. Schitterend.

En dat het iedereen (op bezoekster en oud-leerling Yara na) ontging dat ik mijn toneeldebuut maakte (ik had de stem van de broer van Geertje ingesproken) was jammer maar niet meer dan logisch. Esther stal de show, zeer terecht…………

ransdorp 1 ransdorp 2

Één reactie op “Ode aan het water…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *