Gluren………

Sinds vorig jaar heeft ook Haarlem het Gluren bij de buren festival. Dit jaar waren er in 92 huiskamers verspreid over heel Haarlem optredens, variërend van muziek, kunst, poëzie en toneel. Ook hier in de wijk deden er “buren” mee. Ik ging gluren in de Oudaenstraat waar het trio Lauriefish optrad. Leuk detail: de bewoners zijn pas sinds een half jaar eigenaar van de woning. En dan toch al meedoen aan dit festival, knap hoor.Gluren 2

Hoewel zangeres Laurie aangaf wat ziekjes en schor te zijn genoten de aanwezigen van haar mooie stem. Het was een intiem en warm optreden met bijna alleen maar eigen nummers. Ben benieuwd hoe Laurie klinkt als ze wel topfit is.

Na dit optreden ging ik naar de Gijsbrecht van Aemstelstraat. Daar was behalve een optreden van StarFishTaxi ook fotokunst te zien. De fotograaf zelf legde uit hoe hij zijn bijzondere foto’s print op stukken hout die hij op de plek van de foto zoekt en vind. Bijzonder.

StarFishTaxi maakte er een leuk en intiem optreden van. De aanwezigen mochten een categorie noemen waarbij singer-songwriter Jeroen Marcelis een nummer speelde. Zo reisden we van “opgewekt” via “verdrietig” en  “boos” naar een “boodschap”. Gemeenschappelijke deler was dat de nummers allemaal erg mooi waren. Ook hier weer veel eigen werk met een enkele cover. Erg leuk, leuke mensen ook weer hier.Gluren 1

Daarna sprong ik op de fiets richting Scheepmakersdijk. Want de eigenlijke reden dat ik van Gluren bij de Buren gehoord heb is Esther’s toneelgroep. Zij deden vorig jaar mee en dit jaar weer. Een garage was omgebouwd tot bordeel. Club Sehnsucht. Er werd gezongen (alles in het Duits), voorgelezen en er waren korte scenes. Erg leuk om te zien. Zo kan ik tenminste zeggen dat ik een keer in mijn leven naar de hoeren ben geweest……..

Gluren 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *