Kampioenen…………

Het werd wel weer eens tijd voor een voetballogje. Schreef ik vroeger elke week een verslag voor het clubblad, sind de jongens in de D (en hoger) spelen is dat een typisch geval van “das war einmal”. Vandaag echter een mooie gelegenheid om het toch nog een keer te doen. Want Ruben en Aron (en hun team uiteraard) behaalden vandaag het najaarskampioenschap. Voor mijn zoons alweer de vijfde titel. Wie had dat ooit gedacht?

Het zat er dit jaar wel een beetje aan te komen. Na 3 wedstrijden met dubbele cijfers winst werd VVH/Velserbroek C1 naar een andere, zwaardere, poule verplaatst. De 2e klasse zat helaas vol. De eerste wedstrijd ging verloren. Een beetje onderschatting van de tegenstander. Maar de week erna hadden de mannen weer de juiste instelling en werd er geen wedstrijd meer verloren. Ook niet tegen de toenmalige koploper DIO C1. Maar wel steeds achter de feiten aan omdat we 2 wedstrijden achterliepen. De KNVB had gelukkig nog 2 inhaaldagen gepland na de winterstop. Vorige week konden DIO, Spaarnwoude en VVH nog kampioen worden. DIO was al uitgespeeld, maar Spaarnwoude en VVH moesten nog tegen elkaar. VVH had aan een puntje genoeg (want nog een wedstrijd te spelen). Spaarnwoude moest winnen. En deed dat dus niet. Huilende spelers op het veld en ouders met bloemen die afdropen. Tja. DIO maakte nog steeds kans, op doelsaldo konden ze nog kampioen worden.

Vandaag moesten de jongens dus nog een punt pakken. Dat zou wel moeten lukken, tegen de nummer 8. Maar toch: de hele week hebben de trainers en de ouders er toch maar op gehamerd: je moet wel winnen of gelijk spelen. En zo trapten de mannen en dame toch wel geconcentreerd af, zij het niet helemaal in de sterkste opstelling. Al gauw bleek Alliance niet de moeilijkste tegenstander. Maar ze hadden wel besloten zich zo goed mogelijk te verdedigen. Dat deden ze de eerste helft prima, met rust was het 2-0. Na rust was de pijp leeg en liep VVH uit naar 6-0. En zo was de titel binnen. Terecht, als je van (bijna) iedereen wint ben je de beste!! Met een foto, bloemen, bubbels, patat, burgers en meer van zulks werd de titel gevierd. Vanaf volgende week dus te bewonderen in een hogere klasse. Succes, mannen (en dame)………..foto 1foto

Één reactie op “Kampioenen…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *